Ekologisk hårvård

Ekologisk hårvård

Salong Björken erbjuder klippning och hårvård med naturliga produkter. Det betyder att håret färgas med växtfärg och örter istället för starka kemikalier. Alla schampon, stylingprodukter och hårkurer som används och säljs i salongen innehåller naturliga ingredienser. Salong Björken vill ge dig en behaglig, avkopplande stund i en lugn, vilsam atmosfär, oavsett behandling.

 

Ekologisk hårvård är hälsosammare för dig och bra för miljön. Tänk så mycket skadliga ämnen vi släpper direkt ut i avloppet både när vi färgar håret med kemiska färger och även när vi använder ”tradiotionella” schampon – som innehåller många kemikalier i en enda flaska. Några enkla tips hur du kan vårda ditt hår naturligt: Använd hårborstar med naturhår (svinborst) som är skonsamma för håret. Det är friskvård att borsta håret regelbundet, gärna varje kväll 60-100 tag i torrt hår. Det ger skön och nyttig massage i hårbotten som stimulerar blodcirkulationen och dessutom stärks hårstråna genom att talg borstas från hårbotten ut till hårstrået.

Använd biologiska/ekologiska schampon och tvätta helst inte håret alltför ofta. Tänk på att i övrigt använda naturliga produkter, vegetabiliska oljor, örter och växter när du färgar, kurerar eller stylar ditt hår.